Præsentation af bloggen

Følg en dansk journalist og en Ph.D. studerende under et 6 måneder langt studieophold i London i foråret 2012.

Tuesday, July 3, 2012

På bygningskiggeri med arkitekten

Højt oppe i kuplen på Skt. Pauls Katedralen i London står håret lige op i vinden og på de smalle vindeltrapper på vej ned springer sveden frem ved synet af det lange frie fald, som venter, hvis foden træder forkert. Under Edmonds besøg i London fik vi set på bygninger - indefra, udefra, ovenfra, nedenfra - Martins bror er nemlig arkitekt. Og vi lærte, at det er den samme arkitekt - en Sir Norman Foster, der har bygget mange af Londons mest kendte vartegn. For eksempel det æggeformende rådhus City Hall og det agurkeformede glastårn, som bliver kaldt "the Gherkin".

Eddie foran agurkebygningen "the gherkin"
Den æggeformede city hall.
Martin og Edmond under Big Ben.
Brødrene foran Millenium Bridge med Skt. Pauls kuppel i baggrunden til højre.
Vi tog turen helt op i toppen af kuplen.
På vej til tops i Skt. Pauls

Endelig helt oppe.


Brødrene i Skt. Pauls kuppel med udsigt over city.

Martin og Eddie i Skt. Pauls. I baggrunden Europas nye højeste tårn.

Brødrene foran Buckingham Palace.
Weekenden, hvor Eddie besøgte os, handlede ud over bygninger om oksekød og god øl. Fredag aften var vi på Jamie Olivers nye steakhouse Barbecoa, som ligger med udsigt til Skt. Pauls katedralen, med efterfølgende øl på Holborn-bryggeriet Craft Beer Company i Leather Lane. Lørdag gik vi amok i delikatesser på Borough Market på Southbank til frokost, hvorefter Martin og Edmond til sammen spiste et kilo oksekød på argentinske Gaucho i Fitzrovia. Aftenen sluttede med specialøl på Brew Dog bryggeriets pub i Camden Town. Ikke dårligt. Drengene havde dog ikke fået nok af oksekød, så søndag tog vi til Bethnal Green pubben Approach Tavern til en omgang traditionel sunday roast med yorkshire pudding og hele svineriet.





Martin og Edmond smager på vinen på Jamie Olivers steakhouse.
Brødrenes oksekød hos Jamie Oliver.
Edmond i køen til grillet ost på Borough Market.
Martin og Edmond med dagens fangst på delikatesse markedet Borough Market.


Alle tre på argentinske Gaucho.

På argentinske Gaucho får man udskæringerne at se i rå tilstand, før man bestiller.
Et stykke af Martins oksemørbrad på Gaucho

No comments:

Post a Comment