Præsentation af bloggen

Følg en dansk journalist og en Ph.D. studerende under et 6 måneder langt studieophold i London i foråret 2012.

Friday, June 15, 2012

I stagebåd i Cambridge

I universitetsbyen Cambridge, som ligger omtrent en times kørsel nord for London, er adgangen til de byens grønne områder begrænset: Det er primært studerende og professorer med gyldigt adgangskort, der bliver lukket ind i universiteternes private parker. De få steder, som den almindelige offentlighed også har adgang til, er det igen kun folk med adgangskort, som har lov til at betræde græsset. Mange besøgende til Cambridge tager derfor en bådtur på kanalen bag om de adgangsbegrænsede områder, og det samme gjaldt os, da vi en søndag lagde vejen forbi byen.


Græsset på Kings College er kun for studerende.
Kirken ved Kings College er imponerende.

Boghandlen ved Cambridge Universitet havde masser af guf for Martin.

Cambridges fine gamle runde kirke.

Her ses kirken og det private grønne område ved Kings College.

Cambridge og kanalen Cam er Storbritanniens center for den form for sejlads, som briterne kalder for "punting". Når man "punter" sidder passagererne i en lang fladbundet båd og lader sig transportere af én enkel person, som står på bådens bagende med en tre meter lang stang. "Punteren" presser stangen ned mod bunden af vandløbet og støder fra, sådan at båden bevæger sig fremad. Kunsten er nu at navigere i det smalle vandløb og samtidig undgå at få overbalance og falde i.
Kanalen i Cambridge.


Martin punter på kanalen.


Mange af de studerende i Cambridge "punter" besøgende rundt i kanalen i deres fritid, men vi ville hellere selv prøve kræfter med den skøre sejlsport, så vi lejede en båd og begav os afsted. Martin var galant og "puntede" Kirstin rundt i hele Cambridge. Hun skulle bare læne sig tilbage og nyde aftensolen og udsigten. Det tog lidt øvelse at finde en rytme og navigere uden om de andre både, men Martin blev hurtigt god til at "punte", selvom han holdt på, at det var den mest ineffektive form for transport, han hidtil havde prøvet.



No comments:

Post a Comment